RO:Election MMDCCLXI (Nova Roma)

From NovaRoma
Jump to: navigation, search

 Home| Latíné | Deutsch | Español | Français | Italiano | Magyar | Português | Română | Русский | EnglishPe 3 octombrie consulul M. Moravius Piscinus, a anuntat ca inscrierile candidatilor pentru magistraturile anului MMDCCLXII pot incepe.

Toti potentialii candidati trebuie sa-l contacteze direct pe consulul Piscinus trimitindu-i un mesaj la: mhoratius at sbcglobal dot net sau la mhoratius at hotmail dot com in care sa-si exprime dorinta de a candida pentru una din magistraturi. Includeti cuvantul "Candidate" in titlul mesajului si intregul nume Nova Roman si pentru ce post doriti sa candidati in cadrul mesajului. Anuntarea candidaturii in cadrul listelor de discutii nu va fii acceptata.

Candidaturile sunt acceptate pana pe 3 noiembrie 2008 ora 18.00, ora Romei.


Pe 6 octombrie tribunul T. Flavius Aquila, a anuntat ca inscrierile candidatilor pentru posturile rezervate plebeilor, pot incepe.

Acei Designati care vor fii acceptati de Comitia Plebis Tributa prin plebiscitum de consecratio isi vor lua in primire functia la data de 10 decembrie 2008. Toti cetatenii plebei care doresc sa candideze trebuie:
  1. sa-si declare candidatura catre actualii Tribuni Plebis, si
  2. sa anunte intentia de a candida in Comitia Plebis Tributa.
Candidatura si declaratia de candidatura trebuie anuntate tribunilor plebei nu mai tarziu de ora 23.59, 31 octombrie.


Contents

Programul votarii

Today: a.d. IV Kal. Dec. .

Verifica ora in Roma

Comitia Centuriata

Programul votarii va fii anuntat in curand!


Comitia Populi Tributa

Comitia Plebis Tributa


Comitia Centuriata

Oficiile, numarul de locuri si candidatii sunt:

Censor (1)

Pentru a candida pentru functia de cenzor, unui potential candidat i se cere sa aiba nu mai putin de 27 de ani impliniti la data preluarii functiei, sa fii activat nu mai putin de sase luni in functia de consul, praetor, aedilis, quaestor, tribunus plebis, magister aranearius, editor commentariorum, rogator, sau guvernator al unei provincii si trebuie sa aiba statutul de assidui.

Mai multe ...

Candidati


Rezultat:

Consul (2)

Consulatul este cea mai mare magistratura executiva a Nova Roma. Cei doi 'consuli' sunt co-presedintii republicii.

Pentru a candida pentru functia de consul, unui potential candidat i se cere sa aiba nu mai putin de 27 de ani impliniti la data preluarii functiei, sa fii activat nu mai putin de sase luni in functia de consul, praetor, aedilis, quaestor, tribunus plebis, magister aranearius, editor commentariorum, rogator, sau guvernator al unei provincii si trebuie sa aiba statutul de assidui.

Mai multe ...

Candidati


Rezultat:

Praetor (2)

Pentru a candida pentru functia de praetor, un potential candidat trebuie sa aiba nu mai putin de 25 de ani la data preluarii functiei, sa fii activat nu mai putin de sase luni in functia de consul, praetor, aedilis, quaestor, tribunus plebis, magister aranearius, editor commentariorum, rogator, sau guvernator al unei provincii si trebuie sa aiba statutul de assidui.

Principala indatorire a praetorilor in Nova Roma este supravegherea listei principale de discutii.

Mai multe ...

Candidati


Rezultat:

Comitia Populi Tributa

Oficiile, numarul de locuri si candidatii sunt:

Curule Aedile (2)

Pentru a candida pentru functia de aedil, unui potential candidat i se cere sa aiba nu mai putin de 21 de ani impliniti la data preluarii functiei si trebuie sa aiba statutul de assidui.

Mai multe ...

Candidati


Rezultat:

Quaestor (8)

Sunt opt quaestori, alesi anual ca asistenti si administratori financiari ai consulilor, praetorilor, si aedililor. Dupa ce opt quaestori au fost alesi, noii magistrati seniori, sunt consultati si intrebati pe care quaestor il doresc ca asistent financiar. Decizia finala apartine noilor consuli prin publicarea unui edict cu repartizarea quaestorilor pentru fiecare magistrat. Mai multe ...

Candidati


Rezultat:

Rogator (2)

Cei doi rogatori sunt magistrati ai Nova Roma.

Rogatorii lucreaza in colaborare cu cenzorii pentru a procesa aplicatiile de cetatenie, verifica eligibilitatea, se asigura ca votantii au coduri de vot si sunt corect incadrati in centurii si triburi.

Mai multe ...

Candidati


Rezultat:

Diribitor (4)

Cei patru diribitori (Lat. diribitores) sunt magistrati ai Nova Roma responsabili cu calcularea voturilor; dupa ce s-au verificat incrucisat, ei transmit rezulatele catre custodes. Datorita implicarii lor in alegeri, ei nu pot candida pentru nici un post caruia ii calculeaza voturile. In antichitate diribitorii erau tineri care tocmai isi completasera serviciul militar. Functia de diribitor este primul pas traditional in cadrul Cursus Honorum. Mai multe ...

CandidatiRezultat:

Custos (2)

Custodes primesc rezultatele generale ale votului de la diribitori si le convertesc in rezultate pe triburi si centurii, pe care le comunica magistratului responsabil cu organizarea alegerilor. In antichitate senatorii si consularii detineau aceasta functie. Datorita implicarii lor in alegeri, custodes nu pot candida pentru acele oficii pentru care certificau rezultatele. Mai multe ...

Candidati


Rezultat:

Comitia Plebis Tributa

Plebiscita

Voting has ended for the Plebiscita.Oficiile, numarul de locuri si candidatii sunt:

Aedilis Plebis (2)

Sunt in total patru aedili, doi aedili ai plebei si doi aedili curuli.

Candidatii pentru functia de aedili ai plebei trebuie sa fie cetateni de minim sase luni inaintea preluarii postului. Trebuie sa apartina ordinului plebeilor, assidui si sa aiba nu mai putin de 21 de ani impliniti la data preluarii functiei.

Mai multe ...

Candidati


Rezultat:

Tribunus Plebis (5)

In Constitutia Nova Roma este stipulat ca trebuie sa fie cinci tribuni plebis (tribuni ai plebei), care trebuie sa fie alesi de Comitia Plebis Tributa si toti trebuie sa fie plebei.

Un potential candidat pentru tribun al plebei trebuie sa fie cetatean de minim sase luni inainte de a prelua functia, plebeu, assidui si sa aiba nu mai putin de 25 de ani la data preluarii postului.

Mai multe ...

Candidati


Rezultat:


Personal tools